suikerfeest

Na een maand vasten , vieren de moslims op de 1ste dag van de tiende maand het Suikerfeest, Eid al-Fitr. Eid al Fitr betekend feest van het breken van de vasten. Het Suikerfeest draait om de verbinding en het samenzijn. Het Suikerfeest begint de avond ervoor bij zonsondergang. Dit verschilt wel eens per land. Dit kan komen door de stand van de maan, de tijdzone's en astronomische berekeningen.

 

 

Hoe wordt het Suikerfeest gevierd?

Het Suikerfeest wordt drie dagen gevierd. Het draait om verbinding en samenzijn met familie en vrienden. In de ochtend wassen ze zich en doen ze meestal nieuwe kleding aan. veder bezoeken ze op de eerste dag de moskee. De mannen maar ook de vrouwen en kinderen gaan mee voor het gebed. Na het gebed omhelst iedereen elkaar en kan het feest beginnen.  

 

Het huis wordt altijd extra netjes opgeruimd. veder wordt er veel lekker eten bereid. De moslims mogen namelijk weer overdag eten en dit wordt uitgebreid gevierd. Er worden veel zoete gerechten bereid, maar er worden ook hartige gerechten bereid. De rest van de dag gaan ze vaak op bezoek bij familie, vrienden en buren. hier worden cadeautjes uitgewisseld aan de kinderen. meestal bezoeken ze ook nog de overledenen bij het graf wat de profeet tijdens het gebed heeft gezegd.

 

Waarom heet het Suikerfeest het Suikerfeest?

In het Arabisch wordt het Suikerfeest Eid al-Fitr genoemd. In Nederland noemen zij dit het Suikerfeest. Bij het Suikerfeest denken zij vaak aan alle zoetigheden, maar daar draait de dag helemaal niet om. Het suiker feest komt uit het Turks. Daar zeggen ze ‘Seker Bayrami’, seker betekend suiker en bayrami betekend feest. Ze zeggen dat het komt door de verwijzingen naar de zoetigheden, maar het kan ook komen door een spraakverwarring.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb